۰۲۱-۵۷۳۹۴۰۰۰

ساعت کاری: 8 الی 16

رفع برخی ابهامات پیرامون اعلامیه های واردات

با عنایت به سؤالات و ابهامات مودیان محترم مالیاتی در خصوص اعلامیه های واردات به استحضار می رساند؛

  • اعلامیه های واردات تنها برای اظهارنامه های گمرکی با وضعیت پروانه” شده”، در کارپوشه مؤدیان ثبت خواهد شد.
  • تاریخ و زمان صدور اعلامیه های واردات برابر با تاریخ شماره رسید مندرج در جدول «شرح حسابداری» اظهارنامه گمرکی مؤدیان محترم میباشد و تاریخ ثبت اظهار نامه گمرکی(تاریخ کوتاژ) ملاک عمل نخواهد بود. لذا در صورت عدم درج تاریخ شماره رسید در اظهارنامه گمرکی صادره توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلامیه واردات مربوطه در کارپوشه مؤدیان ثبت نمی گردد.
  • آثار مالیاتی مربوط به هر اظهارنامه گمرکی و همچنین اعلامیه های واردات، بر اساس «تاریخ شماره رسید یا همان تاریخ و زمان صدور اعلامیه های واردات در دوره های مالیات بر ارزش افزوده برای مؤديان محترم، لحاظ میگردد به طور مثال در صورتی که تاریخ ثبت اظهارنامه گمرکی (تاریخ کوتاژ) در دوره زمستان و تاریخ شماره رسید در دوره بهار باشد؛ آثار مالیاتی مربوط به اظهارنامه گمرکی مذکور در دوره بهار لحاظ خواهد شد.
  • با توجه به اینکه نرخ مالیات و عوارض مندرج در برخی از اظهارنامه های گمرکی مربوط به دوره بهار، منطبق با نرخ مالیات و عوارض موضوع ماده (۷) ماده (۹) و ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ نبوده است؛ لذا مجموع مالیات و عوارض پرداختی مربوط به این اظهارنامه های گمرکی در ردیف سایر اعلامیه های واردات مبتنی بر اظهارنامه های گمرکی در جدول (ب) اظهارنامه پیش فرض مالیات بر ارزش افزوده دوره بهار سال ۱۴۰۳، بارگذاری شده است.
  • در مواردی که اظهارنامه های گمرکی با وضعیت پروانه شده بابت دوره بهار ۱۴۰۳ و زمستان ۱۴۰۲ وجود دارد که تاکنون با رعایت موارد فوق و مطابق تبصره (۲) ماده (۵) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان به سازمان امور مالیاتی واصل نشده و در اعلامیه مربوطه در کارپوشه مؤدیان درج نشده است؛ مؤدیان محترم میتوانند پرداختی لحاظ نشده مورد ادعای خود بابت «مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده بابت واردات در دوره زمستان سال ۱۴۰۲ و دوره بهار سال ۱۴۰۳ را در جدول (د) اظهارنامه ی پیش فرض مالیات برارزش افزوده دوره بهار ۱۴۰۳ وارد نمایند. لازم به ذکر است که در صورت احراز «خلاف واقع بودن مقدار مورد ادعای مؤدی در این ردیف این اقدام مشمول جرایم موضوع بند ب ماده (۳۶) و ماده (۳۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود.